Login: Hasło: | Zapamiętaj mnie | Nie masz konta ? Zarejestruj się

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Drożdżowe racuchy z jabłkiem, ulubiona przekąska dzieci tych małych i tych troche większych.
Racuchy - gotowe do konsumpcji

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, zalać połową szklanki ciepłego mleka. Zostawić do wyrośnięcia. Mąkę, jajko, cukier, sól, reszte mleka i rozczyn połączyć i dobrze wymieszać. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dosać starte jabłko, zostawić na kilka minut.

Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać na patelnie ciasto, smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na złoto brązowy kolor. Wyjmować na papierowe ręczniczki. Gdy przestygną posypać cukrem pudrem.



Tagi:

racuchy, drożdże, placki drożdżowe z jabłkiem, Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Kategorie:

przepisy na śniadanie, smażone, łatwe, zima, jesień, słodki, żółty, jabłka, jajka, mleko, ,

Racuchy drożdżowe z jabłkiem - Galeria


Składniki:

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
20 gram drożdży świeżych
1 szklanka ciepłego mleka
1 jajko
5 łyżek cukru
1 jabłko starte na grubej tarce
szczypta soli
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Informacje dodatkowe:

Kaloryczność: 0 kcal
Ilośc porcji: 0
Czas przygotowania: 0 min


© Copyright BlogKucharza.pl>
Wszystkie zdjęcia chronione są prawem autorskim i pozostają wyłączną własnością serwisu BlogKucharza.pl
Kopiowanie, publikowanie i jakiekolwiek wykorzystywanie zdjęć bez zgody serwisu BlogKucharza.pl jest przestępstwem!